Programkereső

Klasszik Lasszó

A "Klasszik Lasszó" nem csak egy koncert. Nem is csak felolvasó est. Nem színház, sem tánc, sem csak egy performansz.

Program:
17.00 Főzés: csülökpörkölt Petz módra
18.00 MagyarBeat: a magyarországi beatműfaj legjobb lemezei a lejátszókon, a kezdetektől napjainkig (DJ Zöld & Dr.Sax)
19.00 Ferenczy Nagy Bogi & Kun Balázs akusztik duó (21 Gramm zenekar)
20.00 Klasszik Lasszó

Vizuál: Arany Gold Zoltán

Belépő: 2500 Ft

Jegyet elővételben lehet váltani a Petz Söröző pultjánál, nyitvatartási időben. A férőhelyek korlátozott száma miatt (100 fő), kérünk mindenkit, hogy időben vásárolja meg a belépőjét.

Infó: 22/346-344

KLASSZIK LASSZÓ
A "Klasszik Lasszó" nem csak egy koncert. Nem is csak felolvasó est. Nem színház, sem tánc, sem csak egy performansz. Létrejötte egy véletlennek köszönhető: Czinki Ferenc író, a Blahalouisiana zenekar kiváló zenészeivel (Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté) kiegészülve egy műsorába meghívta vendégnek Kemény Zsófi költőt, és Vitáris Ivánt, akit az Ivan & The Parazolból ismerhet a közönség. Később csatlakozott hozzájuk Sárkány Bertalan ütőshangszerekkel a Mary Popkids zenekarból. A vendégség hosszúnak bizonyult. A ház eredeti urai nem tudták haza küldeni a vendégeket, azok nem akartak tovább állni. Ebből jött létre az alkalmi alkotócsoport, ami jelen műsorában egy western történetbe ágyazva keres válaszokat arra, hogy mi történik velünk, és miért.

„Akinek igaza van, az gyorsabban fog lőni.”A budapesti western – Zenés irodalmi előadás.

Szereplők: Kemény Zsófi, Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté, Sárkány Bertalan, Czinki Ferenc, Pénzes Máté.

„Szóval nincs mese. De van helyette relatív boldogság.Mindenkinek kijár egy kis messiás. Ha nem tudok olvasni a jelekből, akkor hülye vagyok, nem diszlexiás. Vagy szerelmes. Milyen régóta kamuzom ezt a szót. Kamuzza most már inkább valaki más.Akinek igaza van, az úgyis gyorsabban fog lőni.Ha az élet egy fesztivál, mind bungaló billek vagyunk. Még én is.Szóval minden full hepi. De mondjak valami kibaszott szomorút?? Nem mondok.”
(Kemény Zsófi)

„És mi volna ez a név? Miért Klasszik Lasszó? A pianínó hangja közben fölerősödik, egyre nagyobb a moraj, mintha mindenki egyszerre beszélne. Szokatlanul zsúfolt szerda délelőtt. Egy férfi feláll a kávéja mellől, lehúzza a maradékot, zsebre rakja a slussz-kulcsát, a csészét a pultra teszi, és kimegy a fénybe. Akkor csak figyelj, folytatja a csapos. Innen nem nagyon jut ki senki.”
(Czinki Ferenc)

A Szépírók Társasága támogatásával és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány támogatásával.

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Bőrgyár u. 23.