Programkereső

Csajos est: A hűtlen, a megcsalt és a szerető

Párok és szeretők, csalás és lebukás: a szerelmi háromszög pszichológiája lesz az április 17-i Csajos est témája – az egyik leggyakoribb párkapcsolati problémáról, a hűtlenségről beszélget a résztvevőkkel Gelsei Bernadett döntésmentor. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után a Nyitva című magyar romantikus komédiát vetíti a város mozija.

„Hűtlen vagy és úgy érzed, nem tudsz választani? Lehet egyszerre két nőt/pasit szeretni? Felmerül benned az ‘elhagyni a szeretőt’ lehetősége?” – teszi majd fel a kérdést az est vendége, aki elsőként ezt a vívódást járja körbe. Mert az egyik pillanatban még úgy gondoljuk, elhagyjuk a szeretőnket, de erre gondolva azonnal egy erős veszteségérzés mar belénk, és úgy érezzük, ez nagy lemondás, és mégsem vagyunk rá képesek. A másik pillanatban meg azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk elhagyni a férjünket/feleségünket, a közösen felépített házat, amit úgy szeretünk – mert ez a kapcsolat már régóta nem az, amire vágyunk. Ilyenkor úgy érezzük, elég erőnk van ahhoz, hogy kilépjünk ebből a házasságból és egy új életet kezdjünk.

És mi van a harmadikkal? „Szeretőnek lenni méltatlan helyzet. Attól válik azzá, hogy alárendelt szerepbe hozod magad a hűtlen féllel szemben. Valójában egy függőség alakul ki benned, amikor hosszú ideig vagy benne egy titkos viszonyban, és bár tudod, hogy tovább kellene lépni, de nem tudod, hogyan tedd” – vélekedik a szerető helyzetéről Gelsei Bernadett.

Az izgalmasnak ígérkező beszélgetés után Nagypál Orsi Nyitva című magyar romantikus komédiáját vetíti a város mozija, Radnay Csilla, Kovács Lehel, Péterfy Bori és Jordán Adél főszereplésével. A film egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni és Bálint történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Ápr 09. 17:30

Tökéletes napok

Ápr 19. 20:00

Ki hitte volna?

Már 29. 18:00

Bob Marley: One Love

Ápr 06. 20:00

Smoke Sauna Sisterhood

Ápr 02. 17:30

Téli szünet

Ápr 04. 20:00

Szegény párák

Ápr 01. 18:00

Egy élet

Ápr 05. 20:00

Őszi sanzon