Programkereső

Csajos est: ReStart

Izgalmas témát fejteget a Barátság mozi következő Csajos estje március 20-án: az újrakezdést… A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés során a nehéz helyzetekből való felállás témáját járja körbe Ilyés-Dubecz Dorottya coach, szupervizor, gyógypedagógus. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után a Szavak nélkül című, a dráma és a vígjáték határán egyensúlyozó francia filmet vetíti a város mozija.

„Mindenki másképp csinálja…” – a régi bölcsesség fokozottan igaz a nehéz helyzetekből történő felállásra, az újrakezdésre, legyen szó akár párkapcsolati problémákról, akár karrierről, akár hosszú betegségből való visszatérésről. Hogyan kell elkezdeni az újrakezdést? Égessük-e fel magunk mögött a hidakat? És egyáltalán, honnan tudhatjuk, ha már túl késő mindent elölről kezdeni?

Ilyés-Dubecz Dorottya „Újra csak olyat lehet, ami régen már megvolt, elkezdtük, csináltuk, de most már nincs. Ez a mai este olyan helyzetekről, szituációkról is szól, amikor a régi folyamat már nem működhet változatlan formában. Milyen technikáit, erőforrásaink vannak az újrakezdéshez, felálláshoz? Veleszületett, vagy szerzett tudás? Tanulható?” – mondja az estről előzetesen Ilyés-Dubecz Dorottya coach, szupervizor, gyógypedagógus.

A beszélgetés után Szavak nélkül című francia filmet nézheti meg az estre jegyet váltó közönség, Hervé Mimran rendezésében, Fabrice Luchini, Leila Bekhti és Rebecca Marder főszereplésével. A dráma és a vígjáték határán egyensúlyozó film főhőse, Alain sikeres üzletember, ennek köszönhetően élete kész rohanás, munkája minden idejét kitölti, így szinte egy perce sem marad magára, illetve családjára. Egy napon aztán minden megváltozik, amikor egy szélütés következtében sérül a beszédközpontja. A kórházi kezelés során megismerkedik Jeanne-nal, egy fiatal terapeutával, aki a beszéd mellett igyekszik a férfit megtanítani egy másik nagyon fontos dologra is: a türelemre.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.