A több generációra visszanyúló családi vállalkozásunk a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészet összességében 9 hektáron gazdálkodik mely területen olaszrizling, juhfark és hárslevelű szőlővel van betelepítve.A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek:hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30000 liter fahordós kapacitással rendelkezik. A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően borai tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.
Milyennek kell lennie egy somlói bornak? „Szerintem az igazi somlai fahordós spontán erjesztésű és érlelésű, minimum 10-12 hónap, vagy több. Egyetértek a fajélesztő használattal, ha az a „mienk”, és nem killer típusú idegen élesztő. A maradékcukor nem lehet több 6-7 grammnál literenként. A reduktív, gyümölcsös, a magasabb maradékcukros somlói borok lehetnének akár egészen más borvidékről valók is. Nem elég ásványosak, hiányzik a test.”
Kolonics Károly hitvallása: A gyémánt csiszolásának egy módja van. Én gyémántot csiszolnék, a fentiek szerint. Erre vinném a borvidéket!
Borsor :
Olaszrizling 2016
Olaszrizling 2017
-Akácfa hordós
-Tölgyfa hordós
- Gőzzel hajlított tölgyfa hordós Juhfark 2017 Furmint 2017
- alap Furmint
- válogatott Furmint
Hárslevelű 2016
Olaszrizling 2014
+ Falatka
Részvételi díj : 4900 Ft/Fő
Asztalfoglalás szükséges és jelentkezési sorrendben tudjuk biztosítani.
06/20/3677747 Tibor 06/22/311 441 Csilla Várunk minden borkedvelőt !
Cím: Székesfehérvár, Kossuth utca