Programkereső

Terem Rögbi Bajnokság - I. forduló

Ingyenes
A torna célja: A 2019 évi Terem Rögbi Bajnoki cím elnyerése.

Játéklehetőség biztosítása télen az utánpótlás csapatok részére. Továbbá a kezdő iskolai korosztályos csapatok megmérettetése szalagos rögbiben.
Korosztályok:
- U10
- U12
- U14

A tornán a Magyar Rögbi Szövetség szalagos rögbi szabályai a mérvadóak.
Egyszerűsített szabályok.
1. Létszám: egy csapat 7 játékos + 5 csere. Játékidő: 2x5 perc közte egy perc szünet.
2. Labda: U10-ben és U12-ben 4-es méretű rögbi labda, U 14-ben 5-ös méretű labda.
3. A játék módja: A labdát két kézben tartva, dobva, hátrapasszolva kell a csapattársakhoz juttatni. Ütni, rúgni, fejelni a labdát TILOS! A labdát nem lehet kivenni, rángatni az ellenfél kezéből, továbbá földön fekvő játékos nem foghatja a labdát.
4. Kezdés: A félpályáról, sorsolás után szabaddobással kezd. Ilyenkor az ellenfél minimálisan 3 méter távolságra áll fel a középvonaltól. Pontszerzés esetén a pontot kapott csapat kezd középkezdéssel.
5. A játék célja: A labdát az ellenfél célvonala mögött, a célterületen letenni és így öt pontot szerezni. (A célterület része a célvonal is!).
6. Szerelés: Az ellenfél derekára erősített (egy szalag) szalagot le kell tépni, ezzel passzolásra kényszeríteni. Akinek letépték a szalagját, annak négy lépésen belül passzolni kell a labdát az egyik csapattársának. Ha nem ezt teszi, a vétlen csapat javára szabaddobást kell ítélni. A letépett szalagot haladéktalanul vissza kell adni a játékoskezébe.
7. Les: Ebben a játékban nincs les, de a szabaddobás elvégzésekor nem szabad három méteres körben tartózkodni. Az ellenfél játékosa nem zavarhatja a letépett szalagú, passzolni akaró játékost, az ellenfélnek a passzoló játékos előtt kell tartózkodni. Ellenkező esetben szabaddobás a vétlen csapatnak.

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Kelemen Béla 30/A