Programkereső

Csajos est: A képzelet gyógyító ereje

Az év első Csajos estjére készül a Barátság mozi: a január 16-i, filmvetítéssel egybekötött beszélgetés során a képzelet gyógyító erejét járja körbe Halas Csilla klinikai szakpszichológus, integratív hipnoterapeuta. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után a Rossz versek című új magyar vígjátékot vetíti a város mozija.

„Nézzük meg, hogy a képzelet milyen hatással is van a testünkre. Mit jelent az, hogy a testi betegségek megfejtendő szimbólumok? Mi a lélegzet/lélekzet szerepe a gyógyulásban? Hol és milyen területeken használja a gyógyítás a képzeletet?” – mondta a témáról előzetesen Halas Csilla, aki azt is elárulta, hogy az est során mindezeket ki is próbálhatják a jelenlévők.

A beszélgetés után a Rossz versek című új magyar vígjátékot nézheti meg az estre jegyet váltó közönség. Reisz Gábor a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című sikerfilmje után ismét azokkal foglalkozik, akik a legjobban foglalkoztatják: az őt elhagyó lányokkal. A történet főhőse, a 30-as évei elején járó Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.

 

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.