Programkereső

Magidom / Fák Alatt Zenekar / Twentees

A Magidom néhány éve bontogatja a szárnyait a pesti és vidéki klubéletben, sok jól ismert zenekar előtt koncerteztek már

(a 30y-tól a Halott Pénzig hosszú a lista), 2015-ben a Cseh Tamás Programba is bekerültek, ezidáig egy nagylemezt ("Turistajel") és három kislemezt jelentettek meg, "Csomagol az Idő" című daluk a Petőfi rádió által országosan ismertté vált, most pedig egyik legfrissebb szerzeményük (Mosolyoghatnék) szintén országos rádiós játszottságnak örvend. 

A zenekar új albummal készül, amit augusztustól csepegtetve mutatnak be a nagyközönségnek.

Fák Alatt Zenekar:

Van ez a műfaj, amit úgy hívnak: magyar alter. Na, mi pontosan ebből a műfajból kiindulva szerettünk volna valami újat csinálni. A klasszikus dob-basszus-gitár felállás mellé becsempésztünk egy hegedűt, sok-sok indiet hallgattunk, és így érkeztünk el a mához: a bölcsészdance-hez. Ezt egy interjún ragasztották ránk félig-meddig gúnyosan, de mi ezt magunkévá tettük, és azóta ez egyet jelent a FAZ-zal. 

Twentees:

A Twentees tagjai az MTV-korszak gyermekei – délutánonként ott ültek suli után a TV előtt, amikor a 2000-es évek elején új hősöket avatott az amerikai mainstream. Amikor évekkel később találkoztak és zenélni kezdtek, ez volt számukra a közös nevező: popos, fülbemászó gitárzenéjükben a magyar szövegeket egyedülálló módon ötvözik az angolszász zenei hatásokkal. Dalaikban egyaránt megjelenik a popzene és a garázsbandák hatása is, szövegeik elsősorban generációs problémákról szólnak, ezt hangsúlyozza legutóbbi kislemezük, az Y-sztorik is. A több szakmai díjat is magáénak tudó zenekar eddig két nagylemezt adott ki, jelenleg a 2019 elején megjelenő harmadik albumukat írják.

Zenekari támogatás: 1000 ft

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdősor 1,