Programkereső

A Prohászka templom Karitasz Csoportjának Jubíleumi Estje

Ingyenes
Karitász csoportunk fennállásának 25. évfordulóját ünnepeljük 2018-ban. Jubileumi Estünket ez ünnep körében tartjuk.

A programban kórusművek hangzanak el, versmondás és jubiláns tagok köszöntése is lesz. A műsor végén agapéra várunk mindenkit.

A Prohászka templom karitász csoportjának életében az idei esztendő kiemelt jelentőségű, mivel 25 évvel ezelőtt kezdte el a csoport a szeretetszolgálatát.  Bár a csoport tagjai az évek során többnyire kicserélődtek, de tagjai között vannak még, akik már a kezdetekkor,  alapító tagként kezdték meg szolgálatukat. Valamikor az Ős egyházban az apostolok diakónusokat szenteltek fel erre a szolgálatra, vagyis azért, hogy a közösségben támogassák az elesetteket, gondoskodjanak a betegekről, magányosokról. Ma ezt a feladatot a Katolikus Egyházban a Karitász vállalja fel, mégpedig úgy, hogy minden egyházközségben karitász csoportokat hoztak létre, olyan tagokat gyűjtve, akik önként, a szeretet jegyében vállalták ezt a szolgálatot. Így volt ez a Prohászka Karitász csoportnál is. A 25 év alatt nagyon sok embernek, családnak tudtunk segítséget támogatást nyújtani. A csoport szerves része a Prohászka egyházközösség életének. Fontos számunkra a közösség építés, ezért sokszor a közösségi programok háttérmunkáját végezzük. De épp ilyen fontossággal bír a személyes segítség nyújtás is. Néhány példa erre:  Nyaralási és tanévkezdési támogatással segítjük a nehezebb élethelyzetben levő családjainkat. Húsvétkor és karácsonykor élelmiszer csomaggal  támogatjuk idős, nyugdíjasainkat, valamint kevésbé tehetős családjainkat, illetve azokat a hajléktalanokat, akikkel máskor is rendszeres kapcsolatban vagyunk és segítjük őket.  És bőven lehetne sorolni a feladatokat, melyek a hétköznapokban várnak ránk. De a segítés örömforrás számunkra, mert látjuk az arcokon a mosolyt, s ez nagyon jó érzés. Az ünnep kiemel a hétköznapokból.  Ez az Est megállást, visszatekintést és előre nézést is jelent számunkra. Öröm, melyet szeretnénk megosztani másokkal is. Ezért hívunk és várunk mindenkit szeretettel.

A programról:

- Szünderné Havasi Erzsébet festőművész kiállításának megnyitója, ahol az általa a karitásznak felajánlott festmények később majd árverezés útján  megvásárolhatók lesznek.

Kodály Zoltán Általános Iskola Gimnázium és Művészeti Iskola műsora
Tőke Zsófia előadóművész szavalata
Spányi Antal megyés püspök úr, az Országos  Karitász Püspök Elnökének köszöntője
jubiláns karitász tagok köszöntése
közös agapé
Konferál: Percze Ilona

Fővédnök: Spányi Antal megyés püspök Úr

Védnök: Tóth Tamás esperes, plébános Úr

Az Est jótékonysági célú, az adományokat a csoport karitatív céljainak megvalósítására fordítja.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Prohászka út 56