Programkereső

Diótörő

Amikor karácsony este éjfélt üt az óra, Marika diótörő babája életre kel és herceggé változik. Diótörő december 14-től a Vörösmarty Színházban!

Mitől ünnep az ünnep? Mi hoz színeket, meleget a szürke és ideg hétköznapokba? Erre a kérdésre keresi és találja meg a választ a Székesfehérvári Balett Színház új produkciója, a Diótörő című családi balett, amelyet Csajkovszkij muzsikájával, de a balett klasszikus verziójától eltérő módon állít színpadra Egerházi Attila Harangozó-díjas koreográfus, az intézmény igazgatója. A nagyívű, a teljes társulatot felvonultató táncszínházi művel minden korosztályt igyekeznek megszólítani. 

Egy átlagos, szürke panellakásban él a Stahlbaum család, ide érkezik meg karácsony este a minden tekintetben színes egyéniség, Drosselmeyer nagybácsi, aki humorával, szeretetével, „bűverejével” életet hoz a családba. Amikor a család nyugovóra tér, megtörténnek a Hoffmann meséjéből ismert csodák: életre kel a Diótörő figura, megjelennek és ugyancsak életre kelnek a különböző babák, mesefigurák és lezajlik az a harc is, amelynek végén Marika, a főhős egy mesevilágban találja magát, Diótörő herceg oldalán. A pár a hópelyhek táncát követve jut el a kristálypalotába, ahol káprázatos ünnepséggel, látványos spanyol, kínai, keleti és orosz táncokkal fogadják őket, és eltáncolják a darab talán legismertebb részét, a Rózsakeringőt is.

Rendező-koreográfus: Egerházi Attila
Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Díszlet: Árvai György
Jelmez: Andrea T. Haamer
Fényterv: Egerházi Attila
Szcenikus: Bajkó György
Betanító- és próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo

Táncolják:

Stahlbaum: Fernando Gabriel Luis Luis
Stahlbaumné: Marina Pérez Ahedo / Bokrossy Barbara
Marika: Sara Musumeci / Nina Sninská
Frici: Francesco Vitale Farris / Adam Bobak
Drosselmeyer: David Janík
Diótörő: Erdélyi Zsombor / Francesco Vitale Farris 
Szörny: Barna Krisztián / Erdélyi Zsombor 
Diótörő herceg: Graziano Bongiovanni / José Blasco Pastor 
Mária hercegnő: Cristina Porres Mormeneo / Emma Pérez Sequeda

Boszorkányok, bogarak, hópelyhek, spanyol tánc, kínai tánc, orosz tánc, rózsakeringő:
Barna Krisztián, José Blasco Pastor, Adam Bobak, Graziano Bongiovanni, Dusana Heráková, David Janík, Erdélyi Zsombor, Kisbakonyi Anett, Liszkai Zsófia, Nina Maycas Tarela, Sara Musumeci, Marina Pérez Ahedo, Emma Pérez Sequeda, Cristina Porres Mormeneo, Nina Sninská, Alzbeta Bety Talciková, Marie Vilette, Francesco Vitale Farris

Jegyinformáció
Belépő: 3.500 / 3.000 / 2.800 Ft
Diák- és nyugdíjasjegy: 2.000 Ft
Csoportos kedvezmény diákcsoportoknak: 10 diákjegy után 1 jegy ingyen
 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Alba Regia Szimfonikus Zenekar pénztára (Vörösmarty Színház, Fő utca 8.) • +36 70 509 88 05 • jegyiroda@arso.hu • Diák- és nyugdíjasjegy csak személyesen vásárolható

Időpont(ok):

2018.12.14.péntek19:00
2018.12.16.vasárnap17:00
2018.12.21.péntek19:00
2018.12.28.péntek15:00
2018.12.28.péntek19:00
2018.12.16.vasárnap11:00

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fő utca 8.