Programkereső

Barokk zene és szabad improvizáció két zenekarra

Ingyenes
Két zenekar találkozása a barokk és az improvizáció jegyében: Ariadné Consort és JAP trió.

Miután a fehérvári barokk év alkalmából felkérést kaptam egy esemény létrehozására és a kortárs improvizáción kívül a pont a régi zene a kedvencem, nem volt nehéz. Rövid gondolkozás után ez jutott eszembe:

Két zenekar találkozása a barokk és az improvizáció jegyében:

Ariadné Consort :
Kalafszky Adriána - ének,
Regős Júlia, Richter Dorottya, Szabó Zsolt - viola da gamba
"Az Ariadné Consort három gambás trió formában 2012-ben alakult meg, jelenlegi felállása 2013-ban, Kalafszky Adriána énekesnő csatlakozásával jött létre. Énekes és instrumentális műsorokat is játszunk az angol reneszánsztól kezdve a német barokkig, de a magyar kortárs zene világába is belekóstoltunk már. A koncert tematikájához igazodva most nem egy adott korszak zenei nyelvezetére fogunk szorítkozni, hanem megpróbáljuk körüljárni az adott felállásban rejlő lehetőségeket és eljutni az "improvizációtól az improvizációig," a reneszánsztól a kortársig."
https://www.facebook.com/Ariadné-Consort-457193524426709/

és
JAP trió:
Juhász Orsi - ének
Ajtai Péter - nagybőgő
Porteleki Áron - brácsa, ütöhangszerek
Petya és Áron munkásságát többnyire már ismeritek, Orsival egy vadiúj zenekart hoztak létre, aminek ez lesz a bemutatkozása. Dowland, Purcell és a free jazz találkozása egy barokk fesztivál közepén....

Az esemény megtekintése ingyenes!

A Királykút Emlékház egy klassz barokk épület, ezért kerül oda a műsor, de, ha túlnőné az érdeklődés a helyiséget, akkor a szokásos ifiházi színházteremben lesz, időben jelzem majd.

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán u. 25.