Programkereső

Medvék hónapja a Budai úti Tagkönyvtárban

Ingyenes


Micimackó és társai

Medvekvíz

Megfejtési határidő:
2018. szeptember 29.

Azok közül, akik helyesen válaszolnak a kvízkérdésekre, öten -- sorsolással -- belépőjegyet nyerhetnek a Veresegyházi Medveotthonba és könyvjutalmat is kapnak.

A kvízjáték már megkezdődött, és egészen szeptember 29-ig kitölthető a medvékről szóló online feladatsor a Vörösmarty Mihály Könyvtár honlapján. A díj nem akármi: a legjobbak belépőjegyeket nyerhetnek a Veresegyházi Medveotthonba, ahol élőben is találkozhatnak ezzel a figyelemre méltó állattal.

A mackó a gyerekeknek elsősorban kedves játékot, mesefigurát jelent, de a felnőttek többségének emlékezetében is elsősorban így maradt meg. Sőt, vannak, akik meglett emberként még több évtized után is óvják, őrzik otthon gyermekkoruk szeretett plüssfiguráját. A könyvtár munkatársai által összeállított változatos kvízjátékban is szerepelnek természetesen „mesés” kérdések, például Micimackóról, Dr. Bubóról vagy éppen a Piszén Pisze kölyökmackóról. Emellett azonban olyan kérdések is vannak, amelyek a természettudományos ismeretekre kíváncsiak vagy éppen arra, hogy melyik filmfesztiválon adják át az Arany Medvét. És ha már szó esett a nyereményről, nem árt tájékozódni a medveotthonról sem.

A díjátadót október 5-én 18 órakor, Kalmár Lajos Gábor Nagyvadak című fotókiállításának megnyitóján tartják. A képek jóvoltából, no meg a vetítéses előadással egybekötött tárlatnyitón az is kiderül, hogy külseje, minden bumfordi kedvessége ellenére a medve mégiscsak vadállat, amely veszélyes is lehet az emberre. Tisztelnünk kell és fontos megismernünk szokásait, hiszen bizonyos tájakon egyre fogy az élettere, ezért fel-feltűnik az emberlakta vidékeken is. Rajtunk is múlik, hogy olyannak maradjon meg emlékezetünkben, ahogyan gyermekkorunk óta bennünk él.

A Budai úti Tagkönyvtárban az egész október a medvéről szól majd. Október 6-án 10 órakor a játszóházban medvés ujjbábokat lehet készíteni, október 13-án 10 órától pedig medve-formájú origami figurát hajtogathatnak a vállalkozó kedvűek. Október 20-án 10 órától a Zengő Bölcső zenés foglalkoztatón is a mackó lesz a főszereplő…

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Budai út 44-46.