Programkereső

Csajos est: Amikor a lélek éhes

Október sem múlhat el Csajos est nélkül – az október 17-i, filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája érzelmi evés és annak kezelése, a meghívott vendég Horváth Norbert gastro- és táplálkozás coach, újságíró.

A beszélgetés után az Ízlés szerint fűszerezve című olasz vígjátékot vetíti a város mozija. 

Az emberiség örök dilemmája: Mit egyek? Mikor egyek? Mennyit egyek? Meddig élvezet és honnan túlevés az étkezés? Hogyan ismerhetjük fel azt, amikor a testünk helyett a lelkünk valamely területe kér figyelmet tőlünk, csak mi ezt éhségként értelmezzük? Horváth Norbert előadása az érzelmi evésről és annak kezeléséről, a gastro coachingról szól.

Az érzelmi evés nem oldja meg az érzelmi problémákat, sőt, általában elmélyíti azokat, s végeredményben nemcsak a gondok maradnak, hanem a bűntudat is a túlevés miatt… Ezért fontos, hogy felismerjük a jeleket és gátat szabjunk a folyamatnak. Az evés ugyanis nem puszta tápanyagfelvétel, hanem érzelmi jelentőséggel bíró cselekvés, ezért az ételt nem elég pusztán tápértékben mérni, hanem érzelmi jelentését is mérlegelni kell, sőt ebből következően minden táplálkozási cselekedetünk hátterében komoly lelki folyamatok zajlanak vagy feltárandó emlékek bújnak meg. Ezzel (is) foglalkozik a coaching új ága, a gastro coaching.

Belépő: 1400 Ft.

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.