Programkereső

Szabó Balázs Bandája

Ingyenes
Sajátos, varázslatos zenei világ, amelyben a magyar népzene keveredik a könnyűzene különböző válfajaival és a klasszikus zenei hangszereléssel – ez Szabó Balázs Bandája, akik rendszeres, szívesen látott vendégek Székesfehérváron.

Augusztusban, a Királyi Napokon a Zichy színpadon találkozhatunk velük.

Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik. Miközben gyerekkori álmát váltja valóra (hogy egyszer saját zenekara legyen), rendszeresen és hivatásszerűen él két másik szenvedélyének: a táncháznak, illetve a bábszínészetnek. A magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája eddig három lemezt jelentetett meg: a Megcsalogató és az Átjárók című dupla album után 2014-ben adták ki a legfrissebb dalokból álló nagylemezüket, az Élet elvitelre címűt, amely 2015-ben Az év alternatív albuma kategóriában Fonogram díjat kapott. Négy évvel az utolsó megjelenést követően idén tavasszal új nagylemezzel jelentkeznek, a Rajtad felejtett szavaim című album március végén jelenik meg, amit áprilisban lemezbemutató turné követ.

A zenekar jelenlegi felállása: Szabó Balázs (gitár, hegedű, ének, kaval), Harangozó Sebestyén (gitár, ének), Ölveti Mátyás (cselló, ének), Acsády Soma (basszusgitár), Ferencz László (dob). 
(Forrás: hivatalos FB oldal)

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár