Programkereső

Rock’n roll táncház

Ingyenes
A Székesfehérvári Királyi Napok megnyitóján Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, valamint Pál István Szalonna és Bandája közös lemezbemutató koncertje várja a nagyérdeműt.

A Rock’n roll táncház kicsit és nagyot megmozgat majd, ebben biztosak vagyunk!

Ferenczi György és a Rackák az ország legvidámabb zenekarának vallják magukat. Az akusztikus formáció műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock’n roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi verseivel, illetve Jimmy Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció – amelyben keveredik a versmegzenésítés, a blues, a népzene a saját dalokkal – bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban és humorban gazdag estét. A csapat minden tagja fantasztikus muzsikus: a 2012-ben a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Ferenczi György (szájharmonika, hegedű, ének), Apáti Ádám (Wurlitzer zongora, basszusgitár, ének), Pintér Zsolt (mandolin, ének), Bizják Gábor (Wurlitzer zongora, kürt, ének), Jankó Miklós (cajon, ének).

Pál István „Szalonna” és Bandája a magyar népzenei élet közismert szereplői. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát-medence legszebb dallamai. Muzsikájuk szerte a világon hirdeti a magyar zene szépségét, a közönség legutóbb a tavalyi Fölszállott a páva televíziós műsor házigazda zenekaraként láthatta őket. Szalonna és zenésztársai minden népzenei területen otthonosan mozognak, a hangszerük mesterei. A bandában a hegedűk mellett egyaránt vezető szerepet játszik a cimbalom és mellette a fúvós hangszerek, mindezt egy robosztus kísérő szekció egészíti ki. A zenekar tagjait a Magyar Állami Népi Együttes zenészeiként Príma Primissima díjjal tüntették ki, Pál István munkásságát 2015-ben Liszt Ferenc-díjjal ismerték el, 2017 óta ő Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője. A zenekar tagjai: Pál István „Szalonna” (hegedű, ének), Pál Eszter (ének), Gombai Tamás (hegedű), Gera Attila (fúvós hangszerek), Karacs Gyula (brácsa), Ürmös Sándor (cimbalom), Doór Róbert (nagybőgő).

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár