Programkereső

Zenekör a Hiemer kávézóban

Ingyenes
Túl rég volt már zenekör!

Ki tart velünk?
It's been to long! Who's up for a music session?

A Zenekörről: 

2011 október 6-án 3,5 zenész találkozott egy bezárt székesfehérvári étteremben azzal az eltökélt szándékkal, hogy meghonosítsák az írországi kocsmazenélések hangulatát Magyarországon.
Először ismeretségi körben, később facebookon toborozták a zenészeket-énekeseket. Szorgalmasan tanulták az új dalokat, jártak hétről hétre, szokták az új koncepciót. Az év végére sem érezték készen arra magukat, hogy nyilvánosság előtt zenéljenek, de a célt nem tévesztve szem elől 2013 első zenekörét a Múzeum kávézóba hirdették meg. A város ezt akkora lelkesedéssel fogadta, hogy hirtelen mások csináltak nekik egy facebook oldalt (ezt) és hamarjában meghívtak 1000+ vendéget a legelső nyilvános zenekörre. Az eredmény egy kisebb káosz lett, így visszamenekültek a bezárt étterembe, és onnantól a fix bázisról "kirándulgatva" módszeresen tesztelték a fehérvári szórakozóhelyek zenekör-kompatibilitását.
Nem volt könnyű állandó otthont találni a szokatlan koncepciónak, így a fehérvári média segítségét kérték és kapták. Foglalkozott velük a helyi TV, rádiók, és a Fejér Megyei Hírlap több alkalommal terjedelmes cikkeket jelentetett meg róluk. Ezek eredménye képpen több helyre hívták őket vendégszerepelni, így pl. a fehérvári könyvtárba vagy a Tourinform épülete elé. Ez utóbbi történetesen épp a Hiemer café mellett van, így az esti hideg elől a kávézó falai közé menekültek és ott is maradtak, és azóta is boldogan (zen)élnek, ha meg nem haltak.

A zenekör egyébként osztódással szaporodik, így 2013 szeptember 19. óta Budapesten is hódít.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Jókai u. 1-3.