Programkereső

Fehérvár Szalon 2018

Ez évben rendhagyó módon a kiállítás különleges tematikájához kapcsolódó meghívott művek is szerepelnek, amelyek a kortárs művészetben tovább élő, a barokk művészetre jellemző jegyeket mutatnak.

A Szent István Király Múzeum szeretettel meghívja Önt, családját és barátait az Országzászló téri épületébe (Székesfehérvár, Országzászló tér 3.) 2018. június 27-én, szerdán 18 órára a "FEHÉRVÁR SZALON 2018 • A barokk jegyében" című tárlat megnyitására.
Köszöntőt mond és a díjakat átadja Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere. A kiállítást megnyitja Radák Eszter festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, a zsűri elnöke. Közreműködik Major István gordonkaművész.
A kiállításra beadott műveket szakértő zsűri válogatta, és javasolta azok közül a legjobbak díjazását. A zsűri további tagjai: Sárváry Katalin textiltervező, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem nyugalmazott tanára és Kincses Károly fotómuzeológus.
A kiállítás megtekinthető: 2018. szeptember 23-ig, szerdától vasárnapig 10–18 óráig.

A Fehérvár Szalon kiállítássorozatot több évtizede indította el Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, hogy a tárlatlátogatók számára kétévente áttekintést adhasson a város képző-, ipar- és fotóművészetéről, szereplőkről, gondolataikról.
A szervezők – a talán kissé nagyzoló elnevezéssel – a párizsi Salonra, annak több száz éves történetére kívántak utalni és hagyományt teremteni a közös kiállításokkal.
A tárlatra való beadás a kezdetektől szabad, nem kötődik szakmai iskolai végzettség meglétéhez vagy művészeti egyesületi tagsághoz, de a Székesfehérvárhoz való kötődés (mai vagy korábbi lakhely, munkahely) elvárt.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Székesfehérvár.hu cikk

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Országzászló tér 3.