Programkereső

"Testbeszéd a párkapcsolatban és a mindennapokban.”

Ingyenes


Vajon miről árulkodnak a gesztusok?
Sohonyai Edit író nőkről és férfiakról
 
Testbeszéd a párkapcsolatban és a mindennapokban címmel  tart előadást a népszerű  író, Sohonyai Edit   május 7-én, 17 órakor a  Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. 
Csinos, kedves és – könyveit olvasva  -- úgy tűnik, mindent tud a kamaszokról. De  persze, nem csak róluk. Hiszen valahányszor találkozunk vele, úgy tűnik, ő az,  aki mindenkivel megtalálja a hangot. Hol laza és játékos, huncutul nevetgél, akár egy jókedvű diáklány, máskor meg, ha komoly kérdések kerülnek szóba,  van benne valami  tanító nénis. Őszinte érdeklődéssel fordul mindenkihez: szenvedélyesen gyűjti a történeteket városáról, Székesfehérvárról, no és persze, az emberekről... 
Sohonyai Edit székesfehérvári írót a megyeszékhelyen mindenki ismeri. A tehetsége már egészen korán megmutatkozott. Ő az, aki az első könyvét, a Macskakörmöt mindössze tizennyolc és fél évesen írta. Így ő lett  a Móra kiadó  fennállásának egyetlen húsz év alatti szerzője. Azóta folyamatosan újabb és újabb történetekben, regényekben  mutatja be a kamaszok és a felnőttkor küszöbén álló fiatalok   gondjait, azokat a buktatókat, amelyeket gyakran a párkeresés során élnek át… Író-olvasó találkozóin humorral fűszerezve, igen élvezetes stílusban ad tanácsokat a kamaszoknak. Vallja, hogy a párkapcsolatok, vagy egyszerűbben az emberi kapcsolatok csínját-bínját is tanulni kell. Ehhez viszont nem árt időnként komoly önvizsgálatot tartani, és nagyon őszintén megválaszolni a felmerülő kérdéseket. Tényleg szeretem ezt az embert, vagy csak azt szeretem, amit tőle remélek, és róla gondolok? Mi a különbség egy működő, és egy kudarcra ítélt kapcsolat között? Sohonyai Edit egy vele készült interjúban azt nyilatkozta, örülne, ha nem csak a  kamaszok olvasnák a könyveit, hanem a szülők is, mert  számukra is érdekes kérdéseket is pedzeget a regényeiben.
Sohonyai Editet sokfelé hívják, író-olvasó találkozóin rendszerint kamaszok vesznek részt, ám május 7-én, ezen a rendhagyó könyvtári esten a felnőttekhez  szól,  méghozzá mindkét nem képviselőihez. Már csak azért is, mert nyilván mindannyian átéltük már, milyen sokat jelent, ha  jól értjük a  jelzéseket, gesztusokat, és mennyi kellemetlenséggel járhat,  ha félreértjük őket.  Nőként és férfiként is.  A mindennapi életünket, a magánszféránkat   meghatározó kérdésekre próbál válaszokat adni az írónő.  Például arra, hogy tanulható-e az emberismeret? Melyek a nők ösztönös testnyelvi jelzései, ha tetszik nekik valaki, és miként reagálnak ezekre a jelekre a férfiak? Mik a nők és a férfiak viselkedésének, társas kapcsolatainak a különbözőségei? Mi a szingliség titka? Vagyis  a  testnyelvi gesztusok gyakorlati jelentéséről  szerezhetnek hasznos ismereteket az érdeklődők. 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Tolnai utca 30.