Programkereső

Tabuk nélkül

Ingyenes


Válás után egyéjszakás kaland

Hogyan éljük túl a szakítást vagy a válást? Erről esett szó legutóbb Pap Csilla párkapcsolati mediátor előadásán a Vörösmarty könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában. Az izgalmas sorozatban  a nyári szünet előtti utolsó találkozón, május 9-én 18 órakor egy sokszor tabuként kezelt téma kerül a középpontba: az egyéjszakás kalandokról lesz szó.

Pap Csilla népszerű sorozatában ősz óta sokféle oldalról igyekezett megvilágítani a párkapcsolatokat, azt, hogy miféle buktatókkal találkoznak az emberek, hogyan tudják elsimítani a konfliktusokat.  Szó esett a sorozatban arról, hogy ki-ki milyen  mintákat hoz magával otthonról, a szüleitől, de beszélgettek már a női és férfi szerepekről, arról,  hogy miként lehet „dolgozni” egy-egy kapcsolaton, no meg arról, fontos szerepe van ebben az önismeretnek is. A válást, a szakítást szükségképpen gyász követi: időt kell erre hagyni  -- figyelmeztetett a szakember. Amikor egyedül maradunk, sokféle túlélési, megküzdési stratégiát választhatunk. Ez az elcsendesedés ideje, amikor odafigyelünk magunkra, a gondolatainkra, és igyekszünk higgadtan  és őszintén végiggondolni, „ki vagyok én, és mit szeretnék egy párkapcsolatban”. A szakítás, a válás arra is ösztönözhet, hogy többet törődjünk önmagunkkal, sportolni járjunk, vagy  új közösségeket keressünk. Ennek hozadékaként  hasonló problémájú vagy érdeklődésű emberek társaságában ismét magunkra találhatunk, a társaságban  új ismeretségek, barátságok születhetnek. Probléma lehet, ha valaki azonnal egy másik kapcsolatot keres – a társfüggők rendszerint azonnal egy másik kapcsolatba menekülnek, de ez rendszerint csak újabb csalódáshoz vezet – mondta Pap Csilla.

A sorozat a nyáron szünetel, ám a vakáció előtti utolsó előadás  egy kissé sikamlósabb témát vizsgál. A szakítás, a válás után könnyebben bonyolódik egyéjszakás kalandba is az ember. A nyár a vakáció, a szabadság és a könnyű flörtök ideje. Május 9-én, 18 órakor tehát arról esik majd szó, hogyan érdemes kezelni ezeket az egyéjszakás kalandokat. Mert megesik, hogy az egyik fél úgy érzi, kihasználták… Holott – állítja Pap Csilla – ha megfelelő módon értékeljük ezeket a kalandokat, a javunkra is fordíthatjuk az élményt. Például helyreállíthatjuk a szakításban megtépázott önbizalmunkat, megtanulhatjuk, milyen az, amikor igazi nőként viselkedünk, és elbűvölünk  egy férfit, vagy hogyan tudunk vonzó férfiként fellépni és elvarázsolni egy nőt.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Budai út 44-46.