Programkereső

Mit adtak nekünk a kolostorok? A szerzetesek és a sörfőzés

Katona Csaba sörtörténész, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos munkatársa tart sörözéssel egybekötött előadást május 5-én szombaton 17 órától a Saveur Kávézóban.

Katona Csaba sörtörténész, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos munkatársa tart sörözéssel egybekötött előadást május 5-én szombaton 17 órától a Saveur Kávézóban. A szerzetesek és a sörfőzés kapcsolatát járja körül a szórakoztatónak ígérkező, inkább a stand up műfajához közelítő előadás. "... megeszi a fene a történész munkáját, ha csak egymásnak írunk. Ha nem érünk el az emberekhez, akkor a tudásunk semmi nem ér. Nyilván a sörtörténet ebben a stand up-nak nevezett formában nem egy mély tudományos megközelítés, de mindig van, aki szeretne többet tudni, érdeklődik, kérdez; és nem feltétlen a sörről, hanem más történeti témákról is. Ez tehát egy misszió." (Katona Csaba a Mandiner.hu-nak)."

Nem hagyományos sörkóstolásra invitáljuk tehát az érdeklődőket, hiszen nem maguk a sörök lesznek a főszereplők, hanem az előadó és a mondandója, ugyanakkor természetesen kóstolunk is: egy-egy sört a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor, a Tihanyi Bencés Apátság, a Zirci Apátsági Manufaktúra kínálatából, illetve a belga Corsendonk Apátsághoz köthető sörfőzde egy termékét.

Az eseményre helyet foglalni személyesen a kávézóban, a 0622/814408-as telefonszámon, illetve üzenetben a Facebook-oldalunkon lehet. A belépő ára 2000 Ft, a kávézó törzsvendégeinek kedvezményesen 1500 Ft, amely tartalmazza a kóstolót az említett sörökből, illetve a sörkorcsolyát is.

Várunk szeretettel minden 18 éven felüli sörkedvelőt. :)

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Budai út 140.