Programkereső

Csuporné Angyal Zsuzsa népi iparművész kiállítása

Ingyenes
Csuporné Angyal Zsuzsa Csokonai- és Gránátalma-díjas népi iparművész, fazekas könyvekkel ölelt kiállításának ünnepélyes megnyitója 2018.03.26-án, hétfőn 17 órakor. A tárlatot Csupor István néprajzkutató, a Néprajzi Múzeum nyugalmazott főtanácsosa ajánlja a látogatók figyelmébe. Közreműködnek: Horváth Árpád és Tárnok Ákos a Kákics zenekarból.

Csuporné Angyal Zsuzsa Csokonai- és Gránátalma-díjas fazekas és mézesbábos népi iparművész.
Hosszú évek óta vonzotta a Vértes, és különösen Csókakő megkapó szépsége. A hely varázsa arra késztette, hogy alkotó tevékenysége és működése színhelyének azt a gyönyörű fekvésű hegyoldalt válassza, ahonnan a sok fantáziát megindító várban, a Bakony keleti hegyeiben, a korábbi kőfejtő szikrázóan színes sziklafalában egyijdejűleg gyönyörködhet. Elkötelezett híve a természetnek, a természetesnek, és az azzal harmóniában létrehozott emberi alkotásnak.
Két mesterség vonzásában él: a fazekasság, ami gyermekkora óta lételeme, és a mézesbábosság, ami felnőtt korában ejtette rabul. Népi iparművészként, a fazekas mesterség oktatójaként, „népi kézműves mesterségek játszóházi foglalkozás vezetőjeként”, készséggel vállalja, hogy azt az örömöt, amit számára mesterségei jelentenek, bemutassa, élményszerűen átadja kicsiknek-nagyoknak.

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Köfém ltp. 1.

Programajánló


Ápr 16 – Ápr 30.

A BAROKK KOR KÖNYVEKBEN

Feb 01 – Máj 06.

Művek az emeletről

Már 29 – Ápr 27.

Rajzok ma

Ápr 16 – Máj 05.

Virágom, virágom…

Ápr 24 – Máj 05.

Elfelejtett nép