Programkereső

Csuporné Angyal Zsuzsa népi iparművész kiállítása

Ingyenes
Csuporné Angyal Zsuzsa Csokonai- és Gránátalma-díjas népi iparművész, fazekas könyvekkel ölelt kiállításának ünnepélyes megnyitója 2018.03.26-án, hétfőn 17 órakor. A tárlatot Csupor István néprajzkutató, a Néprajzi Múzeum nyugalmazott főtanácsosa ajánlja a látogatók figyelmébe. Közreműködnek: Horváth Árpád és Tárnok Ákos a Kákics zenekarból.

Csuporné Angyal Zsuzsa Csokonai- és Gránátalma-díjas fazekas és mézesbábos népi iparművész.
Hosszú évek óta vonzotta a Vértes, és különösen Csókakő megkapó szépsége. A hely varázsa arra késztette, hogy alkotó tevékenysége és működése színhelyének azt a gyönyörű fekvésű hegyoldalt válassza, ahonnan a sok fantáziát megindító várban, a Bakony keleti hegyeiben, a korábbi kőfejtő szikrázóan színes sziklafalában egyijdejűleg gyönyörködhet. Elkötelezett híve a természetnek, a természetesnek, és az azzal harmóniában létrehozott emberi alkotásnak.
Két mesterség vonzásában él: a fazekasság, ami gyermekkora óta lételeme, és a mézesbábosság, ami felnőtt korában ejtette rabul. Népi iparművészként, a fazekas mesterség oktatójaként, „népi kézműves mesterségek játszóházi foglalkozás vezetőjeként”, készséggel vállalja, hogy azt az örömöt, amit számára mesterségei jelentenek, bemutassa, élményszerűen átadja kicsiknek-nagyoknak.

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Köfém ltp. 1.

Programajánló


Már 22 – Ápr 18.

ARCHE

Jún 07 – Jún 10.

Pünkösdi Virágálom

Már 04 – Már 30.

TAVASZVÁRÓ TÜNDÉREK

Ápr 09. 17:00

Mesélő képek

Nov 23 – Szep 22.

Mentett értékek

Ápr 03 – Ápr 07.

Kockabarát Kiállítás

Már 01 – Már 30.

Fotókiállítás