Programkereső

Múzeumok Éjszakája

Ingyenes
Idén is több fehérvári és vidéki szervezet fog össze, hogy a látogatók minőségi kulturális élményeket szerezhessenek a Múzeumok Éjszakáján.

A Múzeumok Éjszakája nagyszabású programsorozatot 2003-ban rendezték meg először, amolyan „könnyed, nyáresti kirándulásként”. Az alkalomra évről évre több székesfehérvári és vidéki szervezet fog össze, hogy a látogatók minőségi élményeket szerezzenek. A vidéki helyszínekre ingyenes buszjáratok közlekednek.

A rendezvényeket kizárólag karszalaggal lehet látogatni. A karszalagok minden helyszínen belépőként, a KNYKK Zrt. buszjáratain pedig menetjegyként használhatók. A karszalagok megvásárolhatók 2018. június 19-től elővételben a Tourinform Irodában (Városház tér, Hiemer-ház), illetve az esemény napján minden helyszínen. A hatéves kor fölött kötelező karszalagok ára 200 Ft. Ezt az összeget jótékonysági céllal, adományként gyűjtjük. A befolyt összeggel hátrányos helyzetű Fejér megyei gyerekek múzeumlátogatását támogatja minden kedves látogató.

Székesfehérváron a Múzeumok Éjszakája programjai nemcsak a múltat és a jelent hozzák közel egymáshoz, hanem közös gondolkodásra, összefogásra ösztönzik az egyházi és világi kulturális intézményeket, a helyi művészeti és tudományos életet.

SZERETETTEL VÁRJUK PROGRAMJAINKON!

Támogatók: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, KNYKK Zrt.

 
PROGRAMOK
      
SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM

BUDENZ-HÁZ – YBL-GYŰJTEMÉNY – Székesfehérvár, Arany J. u. 12. – Nyitvatartás: 14.00–24.00

18.00–22.00 Családi titkok – A Terembura Kulturális Egyesület detektívjátéka

Újabb rejtély, ezúttal a titokzatos Budenz-házban. De mi történt valójában? Hová tűnt a tettes? Mihez kezdhetünk a hátrahagyott nyomokkal, egy elhagyott cipővel, kalappal és egyéb furcsa tárgyakkal? Miről fecseg a szakácsnő, és mitől fél a cselédlány? Miről suttognak a műtárgyak? Miről hallgat a család? Íme, egy megfejtésre váró talány! A játék során műtárgyak szólalnak meg, vallanak féltve őrzött titkaikról. A család tagjai áldozatok, bűnrészesek vagy gyanúsítottak. Ki tudja, kinek a titka lepleződik le az éjszaka során...

 

DEÁK GYŰJTEMÉNY – Székesfehérvár, Oskola u. 10. – Nyitvatartás: 14.00–24.00

18.00 Az „Alkossunk közösen!” programon belül a családoknak lehetősége nyílik a különböző anyagok, technikák megismerésére és családonként egy közös alkotás elkészítésére.

19.00 Családkép – fényképeken,  a polgári reprezentáció szabályai (1840-1940) – Farkas Zsuzsa művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria munkatársának előadása 

20.00 Szűcs Erzsébet művészettörténész tárlatvezetése a „Hóbortos ultramodernek a Műkertben” című kiállításban

21.00 Oláh Dezső Trió – Reflection of Béla Bartók's Six romanian folk dances. A koncerten Bartók Béla Román népi táncok című, eredetileg zongorára íródott művének dob, bőgő, zongora adaptációját hallhatja a közönség. A mű hat tánctételből áll, melyeknek karakterét megőrizve, improvizációk hangzanak el a tételek között. A trió tagjai: Oláh Dezső (zongora), Pecek Lakatos András (dob), Oláh Péter (bőgő).

  

FEKETE SAS PATIKAMÚZEUM – Székesfehérvár, Fő u. 5. – Nyitvatartás: 14.00–24.00

19.00 „Pír és púder” – barokk pipere. Interaktív szépészeti bemutató Gyalus Boglárkával, arcpirosító és krémparfüm készítése

20.30 Réges-régi kolostorkertek – dr. Pluhár Zsuzsanna kertészmérnök tárlatvezetése a kiállításban

21.00 Rizspor és pukedli – dr. Fontana Eszter professzor (Fekete Sas Társaság) előadása a barokk etikettről

21.30–24.00 Virágszerenád – interaktív zenés fényfestés a Fekete Sas Patikamúzeum homlokzatára a MéhKasAula Egyesülettel

 

HETEDHÉT JÁTÉKMÚZEUM – MOSKOVSZKY ÉS RÉBER GYŰJTEMÉNY – Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. (Hiemer-ház) – Nyitvatartás: 14.00–24.00

17.00–20.00 Értsünk szót játékkal! – Többgenerációs családi foglalkozás a Moskovszky-gyűjteményben

18.00 Gärtner Petra kurátor tárlatvezetése a Réber-kiállításban

21.00 Győr Attila művészettörténész rendhagyó tárlatvezetése a Moskovszky-gyűjteményben

 

ORSZÁGZÁSZLÓ TÉRI KIÁLLÍTÓHELY – Székesfehérvár, Országzászló tér 3. ­– Nyitvatartás: 14.00–24.00

18.00–24.00 Ükanyád posztjai – Kibogozhatatlan rokoni szálak, ismeretlen helyek, különös, mágikus cselekmények, szokások: a mozaikdarabkák összeillesztésével egy régvolt család története kerekedik elő a néprajzi kiállítás tárgyain keresztül.

18.00–24.00 Első randi: találkozások – tárgyainkkal; történetek – rólunk. Egyéjszakás kaland a 2. emeleten. Mi kell hozzá? Műtárgyak, a látogatók történetei és aktív részvétele. Az este folyamán a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjaival együtt rendezett kísérleti kiállításunk vasárnap még megtekinthető lesz!

18.00–24.00 Családi könyvtárunk – családi játék a Látványtárban, a Batthyány-család könyvtára című kamarakiállításban.

18.00/21.00–24.00 Fényecset – egész estés családi foglalkozás a Fényszórók Visual Műhellyel, az elkészült műveket a múzeum homlokzatára vetítik.

19.00 Aranygyapjú Társulat: Tűzmadár – Egy királylány, aki maga szeretne férjet választani. Egy átok, mely lehet, hogy örökké tart. Egy legény, aki szegény sorból jött, de bátor, kalandvágyó és kitartó. Misztikus lények, éteri hangok, csodás átváltozások. Próbák, amiket teljesíteni kell, hogy megtaláljuk az igazit, bárki is legyen az. A varázsmese végigkalauzol azon a kacskaringós és rögös úton, amely lelki társunk megtalálásához vezet. Játsszák: Zombori Györgyi, Szalkai Dénes, Krisztin Róbert. Bábok, díszlet: Barta Csilla és Ducza Andrea, rendezte: Szalkai Dénes

Tárlatvezetések:
18.00–24.00 Tárlatvezetés igény szerint a Marosi Arnold Múzeumi Könyv és Régiség Látványtárban Braila Mária vezetésével
20.00 Szaktárlatvezetést tart dr. Varró Ágnes a Tárgyalkotó hagyomány című állandó néprajzi kiállításban

 

RENDHÁZ – Székesfehérvár, Fő u. 6. – Nyitvatartás: 14.00–24.00

18.00 Tárlatvezetés a III. Béla kiállításban

19.00 Ellopták az aranyszőrű bárányt – A Szabad Színház bábelőadása

20.00 Nádorfi Gabriella régész szakvezetése a régészeti kiállításban

21.00 III. Béla – Művelt király és gondos apa – Szabados György történész előadása a Díszudvaron

22.00 Tárlatvezetés a Mátyás halotti pajzsa kiállításban

19.00–22.00 Kincskereső játék a régészeti kiállításban

22.30–24.00 A Király vacsorája – históriás zenés táncház a Sárkánykönny zenekarral

A nap során: Históriás énekek Mátyás királyról – Benkő András kobzos énekmondó műsora hangszerbemutatóval három helyen, három időpontban, a Romkertben, a Rendház Díszudvarán és a Mátyás király-emlékműnél

  

ROMKERT – NEMZETI EMLÉKHELY – Székesfehérvár, Koronázó tér

10.00–18.00 Királyok Udvara – egész napos történelmi témanap a Nemzeti Emlékhelyen a Heper Játszóházzal és a Mathias Rex Történelmi Hagyományőrző Egyesülettel

17.00 Mujkó meséi – a Szabad Színház előadása

20.00 Királyok nyughelye – tárlatvezetés a Nemzeti Emlékhelyen, a Középkori Romkertben

21.00 A király nyomában – zenés középkori felvonulás a Romkerttől a Rendházig, érintve Mujkó szobrát, a Szent Anna-kápolnát és a Mátyás király-emlékművet

  

ÚJ MAGYAR KÉPTÁR – Székesfehérvár, Megyeház u. 17. ­– Nyitvatartás: 14.00–24.00

18.00–19.00 Izinger Katalin művészettörténész szakvezetése az Új Magyar Képtárban

18.00–23.00 Random szatyor varroda + Beton minta – A fenntarthatóság és fogyasztás kapcsolatát vizsgálva Szabó Eszter Ágnes képzőművész közreműködésével szatyrokat lehet készíteni újrahasznosított anyagokból. A saját készítésű szatyrokra betonpecsétekkel nyomdázhatnak mintázatot a látogatók, ebben Szilágyi Csilla designer segít nekik.

18.00–23.00 Gastro casino – „eat art” esemény és teríték design. A képzőművészekből és designerekből álló nemzetközi művész-krupié csoport évek óta szervez eat art/food design eseményeket. A szórakoztató vacsorán minden apró részlet a játék fogalma körül forog. Helyspecifikus esemény street food jelleggel, keleti ízeket idéző fúziós, környezettudatos konyha, helyben készült Zero Waste ételek.

18.00–23.00 Monofog zajzenei koncert, ahol talált tárgyak a hangszerek. Az audio-vizuális duó két fotó- és képzőművész, David Stuart Sutherland és Ilauszky Tamás zenei elképzeléseire és gyakorlataira épül. Kísérleteik többnyire idegen, eddig zajként definiált hangok zenei kontextusba helyezésén alapul, amit gyakran képi videó elemekkel gazdagítva, improvizatív előadásmódban mutatnak be. Jelen esetben a Szent István Király Múzeum gyűjteményéből válogatott munkák szolgáltatják a hangalapot.

   ___________________________________________

MMKM ALUMÍNIUMIPARI MÚZEUMA – Székesfehérvár, Zombori u. 12. – Nyitvatartás: 16.00–21.00

Az idei év központi tematikájához – Család és kultúra – igazodva az „életre keltett” archív fotók vetítésével bemutatjuk az iparban dolgozók közös családi élményeit, emlékeit.

16.00-tól Alu-go játszóház

18.00-tól Fémöntészeti bemutató – ólomkatona-öntés

20.00-tól Dalest – Az est folyamán a székesfehérvári OMBKE tagjai bányász-kohász-öntész dalokat énekelnek, hangjuk ércességéről az ősi diákital, a krampampuli gondoskodik, mely nemes italt felnőtt látogatóink meg is kóstolhatják.

   

BORY-VÁR – Székesfehérvár, Máriavölgyi u. 54. – Nyitvatartás: 18.00–23.00

18.00–23.00 Család címmel időszaki kiállítás a Képtárban. Ezen az estén az érdeklődők a művészházaspár és kortárs művésztársaik által elkészült festmények-szobrok lévén bepillantást nyernek a Bory család mindennapi világába. A család képviselői fogadják a Képtárba érkezőket.

18.00–23.00 „Családi hagyományok a Bory-várban” – tárlatvezetések 30 percenként a Bory család vezetésével

20.00–23.00 Díszvilágítás – a hangulat fokozása érdekében sötétedéskor a vár ismét barátságos fénybe öltözik

   

KOVÁCS JENŐ ÓRAMÚZEUM – Székesfehérvár, Kossuth u. 9-11. – Nyitvatartás: 18.00–24.00

18.00–24.00 Egy székesfehérvári órásdinasztia bemutatása három generáción keresztül. Hogyan öröklődik a szakma, a kultúra apáról fiúra?

18.30–20.00 Játékos foglalkozás gyerekeknek az időmérés és a csillagok jegyében

21.30-tól Fényvetítés: „robbantott” óraszerkezet a múzeum falán

 

HELYŐRSÉGTÖRTÉNETI EMLÉKGYŰJTEMÉNY – Székesfehérvár, Malom u. 2. – Nyitvatartás: 17.00–24.00

17.00–24.00 Kincskereső a volt Magyar Királyi 17. Honvéd Gyalogezred légópincéjében – Haditechnikai bemutató – Akadálypálya gyerekeknek – Családi kovácsolás a Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény udvarán Fülöp Tibor doromb- és fegyverkovács vezetésével. A doromb (ősi hangszer) megszólaltatása – Kézműves foglalkoztató kicsiknek és nagyoknak egyaránt – Katonai toborzás

17.30 Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar fellép az Országalmánál, majd a zenekar felvezetésével séta indul az emlékgyűjteményhez

18.00 Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar esti koncertje


VÖRÖSMARTY MIHÁLY KÖNYVTÁR – Nyitvatartás: a könyvtárak nyitvatartási idejében

KÖZPONTI KÖNYVTÁR – Székesfehérvár, Bartók B. tér 1.Felnőtt kölcsönző – A legsikeresebb családregények: TOP 10 könyvajánló a könyvtárban
Gyermekrészleg – 10.00–12.00 Bevezetés a társasjátékok rejtelmeibe. A látogatók játékmester segítségével ismerkedhetnek meg újfajta társasjátékok szabályaival.
Olvasóterem – Válogatás a Számmer Nyomda a könyvtárban meglévő kiadványaiból. Egy székesfehérvári család és vállalkozás bemutatása, mely az 1800-as évek elejétől 1948-ig működött a városban. Az este folyamán, fél óránként hanganyag bejátszása a témáról.
Zenei és számítógépes részleg – Történelem a mának: Anne Frank és családja. A kiállítás 2018. június 19–22. között látható!

MÉSZÖLY GÉZA UTCAI TAGKÖNYVTÁR – Székesfehérvár, Mészöly Géza utca 1.
Játszik a család – Ötletek a nyári szünetre. Könyvajánló kiállítás a nyári szünet hasznos, tartalmas eltöltéséhez. A vakáció tartalmas megtervezése, megszervezése mindig nagy feladat a családok életében. Ebben kíván segítséget nyújtani a könyvkiállítás, lehetőségeket bemutatva esős és kánikulai napokra egyaránt.

PEDAGÓGIAI SZAKKÖNYVTÁR – Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
„Olaj az élet lámpásában” – Könyvkiállítás a családi élethez kapcsolódó pedagógiai, pszichológiai témájú könyvekből

SZÉNA TÉRI TAGKÖNYVTÁR – Székesfehérvár, Széna tér 16.
Könyvek, hogy a család jól működjön – könyvkiállítás

TOLNAI UTCAI TAGKÖNYVTÁR – Székesfehérvár, Tolnai u. 30.
Gyermeknevelés a baglyok szemüvegén keresztül – Kiállítás F. Dőry Magdolna bagolygyűjteményéből, valamint a gyermeknevelést segítő szép- és szakirodalomi könyvválogatás a könyvtár állományából.

ZSOLT UTCAI TAGKÖNYVTÁR – Székesfehérvár, Zsolt u. 34.
Közös élmény – családi filmek. Ajánló a könyvtár DVD kínálatából. Kellemes kikapcsolódás az egész családnak egy jó film közös megnézése.

 

SZÉKESFEHÉRVÁRI VASVÁRI PÁL ÁLTALÁNOS ISKOLA – Székesfehérvár, György Oszkár tér 3. – Nyitvatartás: 18.00–24.00

18.00–24.00 A Vasvári Pál Általános Iskola Pincegalériája várja az érdeklődőket.
Az este folyamán Dr. Cser-Palkovics András polgármester felavatja a dr. Siklósi Gyula nevét viselő Pincegalériát, amely I. István korától mutatja be a város erődítményeit, ostromait. A városmaketteket 380 ólomkatona teszi látványossá, sőt eredeti fegyverek is megtekinthetőek.

Gyurmavár-készítés és régészkedés

19.00 és 21.00 órakor lovagi bemutató

Repüléstörténeti kiállítás a fehérvári repülés 100 éves múltja kapcsán

 

SZÉKESFEHÉRVÁRI EGYHÁZMEGYEI MÚZEUM – Székesfehérvár, Városház tér 4. – Nyitvatartás: 18.00–23.00

17.00–18.30 Családi kézműves foglalkozás Tóth Eszterrel

18.00–19.00 Borkóstoló a pákozdi Lics Pincészet boraiból

19.00–20.00 Bíborszív zenekar lemezbemutató koncertje

20.00–21.00 Tárlatvezetés a „Föld és ég között” című kiállításon Závodszky Noémivel, a Vörösmarty Színház művésznőjével

21.00–23.00 Koncert és családi táncház a Galiba zenekarral

21.00–23.00 Sörkóstoló a székesfehérvári püspök díjnyertes söreiből

22.00–23.00 Tárlatvezetés a „Föld és ég között” című kiállításon Tóth Tamás esperes atyával

 

MAGYAR NEMZETI LEVÉLTÁR FEJÉR MEGYEI LEVÉLTÁRA – Székesfehérvár, Szent István tér 2-3. – Nyitvatartás: 18.00–24.00 

18.00–24.00 Sportolj velünk! – Sporttárlat. Kiállítás a levéltár sporttörténeti dokumentumaiból, izgalmas sportegyesületi relikviákkal. Megtekinthető a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum „Magyar Sportolók – Sportoló magyarok” című vándorkiállítása. Hétpróbás játszóház – Tedd próbára magad! Ügyességi játékok, családi focitotó, büfésarok

18.00 „Az utolsó kupadöntő” című dokumentumfilm vetítése

19.30 Kaiser Tamás sportszerkesztő beszélget a Videoton legendás, UEFA-kupa döntős csapatának tagjaival

21.00 Sportudvar – foci a kivetítőn

 

SZÉKESFEHÉRVÁRI SZERB NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT
SZERB ORTODOX TEMPLOM
– Székesfehérvár, Rác utca – Nyitvatartás: 10.00–24.00

10.00–01:00 A Szerb Ortodox templom építésének története. Bemutató az előző templomok építésének jelentősebb állomásairól. A látogatók megismerhetik a templom freskóinak jelentőségét, az európai szemszögből is a kiemelkedő, bizánci stílusú ikonosztázat és annak készítőit. Megismerkedhetnek az ortodox vallás alapjaival, a szokásokkal, a szerbek letelepedésének történetével.

Kiállítás Katerina Ivanovity első szerb festőnő életéről és munkásságáról,

Régi szerb családi ikonok és ősi szerb családok életének és munkásságának bemutatása.

Dokumentumfilm a Belgrádban épülő Szent Száva katedrális munkálatairól, s annak pompás, már elkészült altemplomáról.

19.00 Bizántól Budáig – a Vox Mirabilis Kamarakórus és a Szent Efrém Férfikar koncertje
A koncert kizárólag karszalaggal látogatható!

 

A SZABADMŰVELŐDÉS HÁZA – Székesfehérvár, Fürdő sor 3. – Nyitvatartás: 10.00–23.00

18.00 Dér Adrienn és Kiss Dani kiállításának megnyitója

20.00 Burján Orsi és a Pálinkálom szabadtéri koncertje

A rendezvény ideje alatt távcsöves bemutató a Csillagdában

 

TŰZOLTÓ MÚZEUM – Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 2. – Nyitvatartás: 18.00–22.00

A „Havranek József” Tűzvédelmi Alapítvány által működtetett tűzoltástörténeti kiállítás Székesfehérvár és környékének tűzvédelmi eszközeit és írásos dokumentumait mutatja be a II. világháborúig.

Tárlatvezetés, előadás

 

KATONAI EMLÉKPARK PÁKOZD – NEMZETI EMLÉKHELY – Pákozd, Mészeg-hegy – Nyitvatartás: 16.00–23.00 

16.00–18.30 Családi vetélkedő, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok

17.30 Mesélő rajzok című kiállítás megnyitója

19.30–20.30 Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar koncertje

20.30–21.30 Tizenkét pokol című, a Nagy háború isonzói csatáit feldolgozó film vetítése – beszélgetés a forgatás katonai szakértőjével

Hagyományőrző tüzérek bemutatója

Szabó József János hadtörténész előadása: A hátország és a család szerepe az I. világháborúban

20.00–22.30 Bagoly-túra: éjszakai játékos vetélkedő

 

SZABADBATTYÁN – KULA-TORONY – Szabadbattyán, Kula tér 5. – Nyitvatartás: 17.00–22.45

17.00–22.00 Fáklyás tárlatvezetés 30 percenként a Kula-toronyban – Sétánk során visszarepülünk pár évszázadot, halk török zenekíséret mellett megismerhetjük a település, a Batthyány-család, és nem utolsó sorban a torony évszázados történetét. Érdekesség, hogy a torony ad helyet a település határában feltárt IV. századi római palota freskóleleteinek is, melyet Seuso-palotaként tartanak számon a régészek.

A tárlatvezetés mellett vendégeinket török ételkülönlegességekkel, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozással várjuk. Lehetőség lesz színezésre, társasjátékra, és egy török különlegességet, karagöz (török árnyjáték) bábukat is lehet készíteni.

 

VÁROSHÁZA – Székesfehérvár, Városház tér 1. – Nyitvatartás: 21.00–23.00 

21.00 és 22.00 Vezetett körséta a Városházán

21.30 A Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar filmzenés koncertje a Városháza Díszudvarán, Falvay Miklós vetítésével

 

ALBA REGIA VETERÁNJÁRMŰ EGYESÜLET

Veteránjármű-kiállítás a Városház téren

 

RETRO BUSZOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS

19.00-tól Négy körjárat indul a retro busszal, óránként a bíróság (Dózsa György út 1.) – Berényi út – Tűzoltó Múzeum (Szent Flórián krt. 2.) – Berényi út – Gáz utca – Budai út – Piac tér – Palotai út – Mészöly Géza utca – Zichy liget – bíróság útvonalon.

 

A KNYKK fehérvári helyi járatos autóbuszait a Múzeumok Éjszakája programsorozaton használt karszalagot viselők 16.00 órától az utolsó járatokig térítésmentesen vehetik igénybe.

 

HELYKÖZI, INGYENES BUSZ MENETRENDJE A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN

Menetrend és útvonal:
15.30, 17.30, 19.30 Székesfehérvár, Malom utca (Helyőrségi klub) – Bory-vár – Pákozd, KEMPP – Székesfehérvár, György Oszkár tér – Szabadbattyán, Kula-torony – Székesfehérvár, Malom utca (Helyőrségi klub)
21.30 Székesfehérvár, Malom utca (Helyőrségi klub) – Bory-vár – Pákozd, KEMPP – Székesfehérvár, György Oszkár tér – Szabadbattyán, Kula-torony –  Székesfehérvár, György Oszkár tér

A körjáratos buszra legfeljebb 55 fő fér fel, a járatokra 15 órától lehet jelentkezni a Malom utcai indulási helyszínen. A busz egyik megállóban sem várakozik, amint az utasok le- és felszállnak, indul tovább. Kérjük, hogy akik városon belül, csak a Bory-várba látogatnának ki, inkább válasszák a KNYKK által biztosított, a Múzeumok Éjszakája karszalaggal ingyenesen igénybe vehető menetrend szerinti helyi járatokat 16.00 órától.

A 21.30-kor induló utolsó járattal a Bory-várhoz, a KEMPP-hez és a Kula-toronyhoz már csak azokat az utasokat szállítjuk ki, akiknek az a végcéljuk, vagy ottani lakosok, mert vissza már nem jön járat.


AZ ÖSSZES RENDEZVÉNYRE ÉS BUSZJÁRATRA ÉRVÉNYES KARSZALAG ÁRA: 200 Ft

Központi információ:
Tourinform Székesfehérvár (Városház tér, Hiemer-ház)
Tel.: 22 537 261 • e-mail: szekesfehervar@tourinform.hu

A SZERVEZŐK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK.

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár