Programkereső

Hétvezér Est… Géczy Gábor: A vidék jövője, a jövő vidéke

A 387. Hétvezér Est vendége Géczy Gábor lesz. Nevét és tevékenységét ismerik mindazok, akik már kezdik felismerni, hogy valami gond van a világban.

Ha megnézzük a világot, minden az együttműködésről szól. Csak mi, emberek ezt nem alkalmazzuk, hanem e helyett versenyzünk egymással. Helyes ez? S mindez miért van? Oka a hamis tudás, amit belénk sulykoltak az oktatás, média által. Az miatt lettünk bio-robotok, hogy elfogadtuk a hibás tudást, illetve elfogadtuk azt, hogy a szakember az mindent jobban tud. Ebben az előadásban a józan paraszti ész nyilvánul meg, igen magas összpontosításban, mely felbecsülhetetlen érték és hiánycikk a mai világban.
Hamis eszmék, világmegváltó, önjelölt messiások, álpróféták, guruk és egyéb, tétlenségbe ragasztó, szájtáti csodavárás helyett következzék inkább egy kis józan ismeretanyag eleink egyszerű, élhető és az élet értését és megértését tükröző tudásából, gondolkodásából. Az élet él és élni akar. Rajtunk áll, hogy megértjük-e végre valahára ezt az EGYszerű üzenetet, és kezünkbe vesszük-e saját életünket, hogy nekünk és utódainknak is Földanyánk ölén emberhez méltó élete lehessen! Mert addig még nem késő, amíg egyetlen búzamag is létezik még és az jó helyre hullik. Abból lehet még búzamező újból, vallja és hiszi az előadó, aki maga is az önellátás göröngyös, de egyetlen élhető és az egészséges jövőbe mutató útját járja. 

Amiről szó lesz: biológiailag lebomló ürülékünk a természetben, azaz kerti budiról, az alomszékről. Komposztálásról, a magyarságról, a magyar népgyógyászatról hallhatunk majd érdekes dolgokat. A parasztságról és a városi emberekről. A teremtő tudatos alkotásról. Ételeinkről és ivóvizünkről. A termőföldek és folyók, tavak kapcsolatáról. Oktatásról, a magyar nyelvről. Az önellátásról, azaz végső soron az ÉLETRŐL csupa nagybetűvel. 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

 Az előadás ideje: 2017. Magvető hava, azaz október 17. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25

Fejér Szövetség Sajtószolgála

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán u. 25.