Programkereső

In memoriam Ember Judit – Fagyöngyök

Az amatőr szereplőkkel eredeti helyszínen forgatott dokumentum-játékfilm a Tantörténet című dokumentumfilm öngyilkosságot megkísérelt hősnője, Nóra magára találását követi nyomon.

Nóra, aki egykor leugrott a negyedik emeletről, most kétgyermekes lányanya. Anyja és nagyanyja is így nevelte gyermekeit, zárt közösségben, férfiak nélkül. De Jenő, a kifogyhatatlan energiájú munkásember, Nóra harmadik, leendő gyermekének apja változást hoz életükbe. Munka után fagyöngyöt gyűjt és köt csokorba, hogy piacozással megszerezhesse az öreg Opelt, amellyel ingyen hozhatna zöldséget családjának szülei háztájijából. Nóra most sem gondol házasságra, de anyja perlekedése miatt a fiatalok mégis egybekelnek. Anyós és vő együtt csinosítják a házat, míg Nóra a nehéz császármetszésre készül.

„…ezeknél az asszonyoknál nemzedékről nemzedékre megszilárdult a nőt alárendelt helyzetben tartó normarendszerrel való szembeszegülésnek egy sajátos, tompa formája, az autonómiának egy olyan típusú vállalása, amely képes túltenni magát a környezet véleményén;…” (Józsa  Péter: Töprengés és vallomás)

Helyszín: Cinema City, 10-es terem (Alba Plaza, Palotai u. 1.)
Megnyitja: Szekfű András filmtörténész
Szervező: Gyimesi Edit
Időtartam: 87 perc
Belépő: 730 Ft
Támogató: Alba Plaza, Cinema City

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Palotai u. 1.

Programajánló