Programkereső

Not Targets

Ingyenes
Szekér Viktória kiállítása a Kortárs Művészeti Fesztivál ideje alatt a Városi Képtárban. Megnyitó: május 14., vasárnap 16 óra. Megtekinthető: június 16-ig, keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig.

Szekér Viktória, Not Targets – Mi lenne, ha minden bűncselekményről úgy beszélnénk, mint a szexuális erőszakról?

A XVIII. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében

Megnyitó: 2017. május 14-én, vasárnap 16 órakor a Project Roomban (XVII. terem)

Megtekinthető: június 16-ig, keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig.

A tárlat kurátora: Hermann Júlia művészettörténész.

 

Mi lenne, ha minden bűncselekményről úgy beszélnénk, mint a szexuális erőszakról?
A közlekedésben a KRESZ egy olyan szabályrendszer, amely két fő okból is nagyon fontos. Mivel a résztvevő sofőrök feltételezik egymásról, hogy a másik is eszerint közlekedik, megszülethet a bizalmi elv, hogy mindenki által ismertek a szabályok. Ennek köszönhetően jöhet létre a másik nagyon fontos fogalom, a vétlen sofőr fogalma. A Not Targets kampánya a KRESZ-re és a közlekedésre reflektál. Azzal a gondolattal játszik el, hogy mi lenne, ha a közlekedésben is tisztázatlan elvek szerint kéne részt vennünk.
Mi lenne, ha nem az lenne a konszenzus, hogy sofőrként megállunk, ha egy – akár szabálytalanul – az úttesten áthaladó gyalogost látunk? Mi lenne, ha gyalogosként a mi felelősségünk lenne, hogy elütnek, még akkor is, ha szabályosan, zebrán, zöld lámpánál közlekedünk? Mi lenne, ha a társadalom korlátozni kezdene minket, hogy hová mehetünk? Mi lenne, ha bizonyos kereszteződéseken csak saját felelősségre lehetne átmenni, hiába van zöld, és hiába szükséges számunkra, hogy az úttest túloldalára eljussunk?
Mi lenne, ha minden bűncselekményről úgy beszélnénk, mint a szexuális erőszakról?
Szekér Viktória kiállításának címére saját posztersorozatával próbál választ keresni, miközben ennek a világnak a megmutatásával hívja gondolkodásra látogatóit.
A megnyitó keretein belül az érdeklődők egy beszélgetésen vehetnek részt a projekt létrejöttéről.
A kiállítás a Kortárs Művészeti Fesztivál programsorozatának részeként jött létre.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Oskola u. 10.