Programkereső

ZEN meditáció

Ingyenes
Hétfőnként 17:30-tól 19:00-ig meditációt tartunk, majd egy fél órás tanítással, beszélgetéssel zárjuk az estét. Az esemény nyitott és nem kell hozzá előképzettség. Gyülekező 17:15-től.

"Mivel az emberi tudat nyugtalan (a vágyak, ragaszkodások, vagyis az ego miatt), a nyugalomhoz hozzá kell segíteni: ebben a zen a meditációra épít." – Szaladják 'Taikyo' István, a One Drop Zen nemzetközi szervezet tanítója, a budapesti One Drop Zen közösség vezetője, a japán Shodo Harada Roshi mester tanítványa.

Hétfőnként általában ő vezeti nálunk a 2x25 perces meditációt, közben 5 perces szünettel, aztán egy fél órás tanítással, beszélgetéssel zárjuk az estét. Az esemény teljesen nyitott és nem kell hozzá előképzettség.

A vele készült interjút, amelyből a fenti idézet is való, az alábbi linken érheted el. 

Pontosan kezdünk, gyülekező 17:15-től.
Helyszín: Székesfehérvári Onedropzen Közösség gyakorlóhelye, Székesfehérvár-Belváros, Táncsics Mihály u. 6. fszt. 3. (Árpád fürdőtől a második ház a Romkert irányában, nincs kiírva, keresd a macskás bejárati ajtót a félemeleten)
A szünetekben is lehet csatlakozni ha nem érnél ide kezdésre, (körülbelül 6 előtt pár perccel és fél 7 előtt pár perccel). Onnan fogod tudni, hogy bejöhetsz, hogy a szünetekben felkapcsoljuk az előszobai villanyt. Kérjük, hogy ha nem ég az előszobai villany (csak bentről szűrődik ki némi fény), akkor kopogásoddal ne zavard a meditálást, viszont bármelyik szünetben csatlakozhatsz, vagy el is tudsz menni. Mostantól egy ideig beírhatod a naptáradba a hétfő 17:30-as kezdési időpontot, úgy tervezzük, hogy minden hétfőn lesz gyakorlás, de azért figyeld a honlapot az esetleges változásokért. A résztvevőknek meditációs ülőpárnát és alátétet biztosítunk.

Bővebben a Onedropzen közösségről.

A meditációs alkalmak ingyenesek, de adomány adható, 500-2000Ft, (de csak ha kedved és lehetőséged van rá), melyet teljes egészében a gyakorlóhely fejlesztésére fordítunk

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Táncsics u. 6.