Programkereső

A Döntés

A Döntés című kiállítás Somogyi Győző 127 festményét, valamint Párkányi Raab Péter 66 fotográfiáját, fény-, tér- és illatinstallációját vonultatja fel. Meghosszabbítva május 20-ig!

A tárlat koncepciója egy erkölcsi kérdésre épül. Arra sarkalljuk a látogatót, hogy döntsön a szépség, jóság, igazság és szentség, valamint a megalkuvásokba kényszerítő vétkek és bűnök kísértése között. Ez egyénileg minden ember, közösség és nemzet sorskérdése.

A sötét térben berendezett kiállítás egy utazást szimbolizál a hősök dicsősége és a fenevad félhomályban felsejlő 66 képmása között. Az innovatív fény- és illathatásokkal kísért tárlat szakrális középpontjában egy régi kápolnát idéző, fényben úszó tér áll, amelynek belsejében az Árpád-ház Somogyi Győző által megfestett szentjei láthatóak, szimbolizálva a mindenki számára nyitott lehetőséget, hogy életmódjával elérje az áhított égi világot, összekösse az eget és a földet, a természetet és a Teremtőt: mindenkinek döntenie kell, hogy a nemzetet és a kultúrát építők, vagy az azt lebontók oldalára áll.

Esemény weboldala

Székesfehérvár.hu cikk

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár

Programajánló


Ápr 06 – Jún 30.

Fejedelmi kincsek

Ápr 28 – Máj 28.

Lóránt Csaba: “Emberek”

Jún 02 – Jún 05.

Pünkösdi Virágálom

Máj 04 – Jún 11.

George Kégl kiállítás

Ápr 13 – Máj 14.

Tájak, színek, érzések

Máj 01 – Máj 07.

Állati napok