Programkereső

Bevezetés a borkóstolásba - Bortanoda gyakorlatiasan

Megosztjuk tapasztalatainkat a borokról miközben kóstolunk, a résztvevők bepillantást nyerhetnek a borral kapcsolatos legfontosabb témákba, és egyebek mellett a következő kérdésekre kaphatnak választ: hogy készül a bor? Melyek a fő szőlőfajták? Mitől különböznek a borok? Hogyan érdemes kóstolni? Melyik borhoz milyen étel illik? Akik szeretnének a társaságban hozzászólni a beszélgetéshez ,hogyan beszéljünk a borró szeretnének fogódzót kapni a borválasztáshoz mind a boltban, mind az étteremben, azok számára kiváló segítséget nyújt egy-egy napos kurzusunk. A kurzusok során alapszintű kóstolási, bor és étel párosítási ismereteket szerezhetnek, s emellett betekintést kapnak a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Elsajátíthatják a borkóstolás technikáját.

A BORTANODA  az alábbi modulokból épül fel:

1.2017.02.13.  - Kóstolási 1*1

2.2017.02,20 .– Fehérbor 1*1

3.2017.03.06. – Vörösbor 1*1

4.2017.03.20. – Pezsgő 1*1

5.2017.04. 03. – Bor és étel 1*1

 

A modulok  hétfői napokon 19 órától a Borbárban lesznek. kb. 2,5 óra időtartamúak és minimum 6 fő részvételével indulnak. A tanfolyam elmaradása esetén a regisztráció bármelyik későbbi időpontban megrendezésre kerülő kurzusra érvényes.

Minden alkalommal  borkóstolás:- 6  fajta bor a témához kapcsolódva.

 

  A borkóstolást könyvből nem lehet megtanulni, ezért tartunk a kurzus során összehasonlító kóstolást kiváló hazai borokkal. A kurzus teljes tartama alatt a mintegy 30 féle bor tudatos kóstolása és leírása lehetőséget ad arra, hogy megismerjük érzékszerveinket, azok működését, az alapvető borstílusokat.

  A kóstolókhoz sajtot biztosítunk.

ár :5000 Ft / alkalom

Jelentkezni kurzusonként vagy akár egyben :

06/20/3677747  Veress Tibor és e-mail :  info  @  veressbor.hu

 

Jegyvásárlás

Cím: Veress Borbár

Időpont(ok):

2017.02.13.hétfő19:00
2017.02.20.hétfő19:00
2017.03.06.hétfő19:00
2017.03.20.hétfő19:00
2017.04.03.hétfő19:00

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Kossuth utca