Programkereső

Pólókiállítás

Ingyenes
A Póló c. kiállításon olyan pólókat válogatunk, amelyeket a magyar képzőművészek és designerek készítettek kellékként valamilyen művészeti projekthez, kiállításhoz.

Megnyitó: 2016. június 9., csütörtök 18.00 óra, jó idő esetén szabadtéren
Megnyitja: Készmann József művészettörténész
Kurátor: Balázs Kata (tablók)

A Póló c. kiállításon olyan pólókat válogatunk, amelyeket a magyar képzőművészek és designerek készítettek kellékként valamilyen művészeti projekthez, kiállításhoz, performanszhoz, tehát túlmutatnak az egyszerű ruhadarab funkcióján.

Koncepciónk szerint kiemeljük az egyes darabokat eredeti kontextusukból, megmutatva ezzel a pólókról való gondolkodás sokszínűségét. Így feltárulhat a képzőművészet és design olyan határterülete, amely magába foglalja mind a képzőművészeti, mind pedig az alkalmazott (grafika/ használat) funkciót. A kiállító művészek között terveink szerint szerepel Fajgerné Dudás Andrea, Korcsmár Eszter, Miklósvári Andrea, a Printa, a Romani Design, az RNR666, Syporca Whandal, Szabó Eszter Ágnes, Tóvaj Rozi stb.

A kiállított eredeti darabok mellett bemutatjuk azokat a projekteket vagy azoknak a kiállításoknak a dokumentációit, amelyek keretében a pólók létrejöttek.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.