Programkereső

Elveszett paradicsom

Ingyenes
BORSOS LŐRINC 2008-ban született Budapesten, Borsos János és Lőrinc Lilla képzőművészek hibridjeként. Kiállításukat Pallag Zoltán költő ajánlja a látogatók figyelmébe 2016. június 2-án 17 órakor.

BORSOS LŐRINC 2008-ban született Budapesten, Borsos János és Lőrinc Lilla képzőművészek hibridjeként. Az erős küldetéstudattal rendelkező, csibészkedésre hajlamos géniusz már első éveitől a nemzeti identitás kérdéseire, a képzőművészet társadalmi szerepének kérdéseire koncentrál. Humoros hangvételű kritikáit gyors reakciók, vagy komplex projektek formájában fogalmazza meg. Idealista alapokon nyugvó ars-poeticájának központi eleme a mediátori szerep betöltése az alkotók, a befogadók, és az alkotó és befogadó között tátongó interperszonális űrben. Célja a szélsőségek, ellentétek, ellentmondások közötti feszültség vizsgálata, a lehetséges átjárhatóság megteremtése, párbeszéd indítása, vagy vita provokálása. Par excellance festői elkötelezettségét, expresszivitását a kreatív iparból átvett képességekkel és maximalizmussal ellenpontozza, törekedve a vizsgált téma feldolgozására legalkalmasabb médium, technika és nyelvezet használatára. Művészettörténeti, történelmi, aktuálpolitikai referenciákkal rendelkező alkotásai a fotórealizmusban és a konceptualizmusban gyökereznek, emblémaszerű megfogalmazása a popkultúra és a reklámmarketing világából származik. Saját címerrel rendelkezik, védjegye az általa gyakran használt fekete zománcfesékből származó, fényes fekete.

A kiállítandó paradicsomi témájú festménysorozat 2014 óta készül a kisajátítás műfajában. A képeken a művészettörténeti műremekek láthatók kis méretben reprodukálva. A képek szereplőinek fekete zománcfestékkel történő kitakarásával a művek formabeli átalakításon esnek át. Az absztrakt fényes fekete formák kaput nyitnak a néző és a képek figurális narratívája között.

Forrás: http://borsoslorinc.com/hu/

17. Kortárs Művészeti Fesztivál >>

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Köfém lakótelep 1.