Programkereső

Mustang

Ingyenes
Öt lánytestvér egy török faluban él nagybátyjukkal és nagyanyjukkal. A kamaszlányok felhőtlen boldogságban vágnak neki a nyári szünetnek, de a bigott török közeg a legkisebb kilengést sem tűri.

Az egyik szomszédasszony jelenti a lányok erkölcseire vigyázó nagymamának, hogy azok együtt fürödtek a tengerben a falubeli fiúkkal. A nyári vakáció a lányok számára nem azt a szabadságot hozza, amire számítottak, éppen ellenkezőleg, nevelőik egyre drasztikusabb módszerekkel próbálják betörni őket és megakadályozni, hogy az ezeréves tradíciók ellenében viselkedjenek. Az öt lány öt különböző választ ad az elnyomásra.

A normális gyerek- és fiatalkorra, szabadságra és szerelemre vágyó kamaszlányok története a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnagyobb dobása volt, a hazai Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a fődíjat nyerte. Az elsőfilmes török rendezőnő filmje komoly témát boncolgat, ám igazi életigenlő, befogadható és megható mozi, amelyet Franciaország nem véletlenül választott saját Oscar-nevezettjének.

feliratos, francia-német-török filmdráma, 97 perc, 2015
Szereplők: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Elit Iscan
Rendező: Deniz Gamze Ergüven
Forgalmazó: Mozinet

Esemény weboldala

Időpont(ok):

2018.10.22.hétfő16:30

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Már 18. 18:00

Kálmán-nap

Feb 21. 15:00

Semmelweis

Már 06. 20:00

Egy élet

Már 30. 20:00

Imádlak utálni

Már 14. 17:45

A fattyú

Már 16. 19:30

Téli szünet

Már 09. 18:00

Bob Marley: One Love