Programkereső

Zárójelentés

Stephanus professzort váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni.

A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

A Mephistóért Oscar-díjat nyert, több más filmjéért Oscarra jelölt, Golden Globe-, Aranypálma- és Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikerei legfontosabb alkotótársai, Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Koltai Lajos operatőr, valamint a hazai színészet legjava segítségével készített új mozifilmet, amely ismét izgalmas, felkavaró és elgondolkodtató.

Rendező: Szabó István
Főszereplők: Klaus Maria Brandauer, Udvaros Dorottya, Martinovics Dorina, Stohl András
Időtartam: 1 óra 58 perc
Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Bemutató: 2020.02.27.

Esemény weboldala

Időpont(ok):

2020.07.09.csütörtök20:00

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.