Programkereső

Végre újra mehetünk moziba is!

  • 2020.06.26.

Ahogy sok más szolgáltató újranyitott, végre elérkezett az a várva várt nap, amikor moziba is mehetünk. A Barátság mozi a hosszú hónapokig tartó kényszerpihenő után 2020 nyarára egy igazi különleges megoldással készül a nagyérdeműnek.

Fotó forrás: Facebook/Barátság Mozi

A Barátság moziban június 22-től várják a filmrajongókat a már ismert helyszínen, a Barátság házában. Június 26-tól pedig megkezdődik városunkban a kertmozi, egy kicsit másképp. Az első vetítést a Városháza díszudvarán láthatják a filmimádók, ahol a próbavetítés során kiderült, hogy akár több, mint százan is mozizhatnak egyszerre.

A kertmozi különleges világát két évvel ezelőtt hozta el művészmozink Fehérvárra, mellyel azóta is sikerre viszik a szabadtéri filmezés világát. Az idei év meglepetése, hogy nem a korábbi évekhez igazodik, vagyis nem csak egy hétig és egy helyszínen találkozhatunk velük: időjárástól függően októberig tartanak majd vegyesen ingyenes és belépődíjas vetítéseket, a város több pontján. A helyszíneket és filmeket folyamatosan közlik weboldalukon és Facebook oldalukon egyaránt.

A kertmoziban június 26-án, 20:30-kor kezdődik az első vetítés, ahol a filmkavalkád sorát az Emma című angol kosztümös „vígdrámával” kezdik. A jegyértékesítés már online zajlik, de , pénteken este 7 órától a helyszínen is lehet belépőt váltani mindösszesen 1500 forintos darabáron.

Érdekesség, hogy a város filmszínházai közül a Barátság mozi az első, mely megnyitotta kapuit és vetítéseit ott folytatja, ahol márciusban félbeszakadt: elsősorban azokat a filmeket tekinthetik meg az érdeklődők, amelyekből még alig tudtak vetíteni a látogatóközönség számára. A Barátság háza mozitermében vetítésre kerül például a Tékasztorik 2. és az Élősködők is.



Érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a Tele Élettel! programportált, mert hamarosan érkeznek a további filmek, időpontok és helyszínek is.