Programkereső

Dr. Csernavölgyi István

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója

Fejér megyében nőttem fel, néhány évvel ezelőtt – hátrahagyva addigi életünket – költözünk Székesfehérvárra.

Családom majd minden tagját ide köti a munka, a tanulás. Köszönhetően a város kínálta színvonalas lehetőségeknek, megtaláltuk a tökéletes helyet a tanulás, a kultúra, a sport és a szórakozás tekintetében egyaránt.

Mint belgyógyász és kardiológus, egyben a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója vallom, hogy az orvosi hivatás, az elkötelezett gyógyítás elválaszthatatlan fogalmak. Munkatársaimmal azon dolgozunk, hogy a betegek szemében sikerüljön olyan képet kialakítani az egészségügyről, amelyben a beteg nem kiszolgáltatva érzi magát, ha kórházba kerül, hanem gyógyulását követően megelégedéssel távozik Intézményünkből. Az odafigyelés, az empátia, a hiteles segítő szándék nagyban járul hozzá a gyógyuláshoz. Hitvallásomat Édesapámtól kaptam útravalóul. Tudjuk, még nem értünk célt, de nap mint nap teszünk érte.

Családom valamennyi tagjának életében központi szerepet játszik a sport. Fiaim a vízilabdában és a kosárlabdában lelik örömüket, feleségem és jómagam is aktívan sportolunk. A város különböző pontjain megfordulva azt tapasztalom, hogy az utóbbi idők fejlesztéseinek köszönhetően egyre többen ismerik fel a mozgás örömét. A parkok, játszóterek, a környező erdők, kerékpárutak, a közelmúltban átadott sportkomplexumok mind-mind remek lehetőségeket biztosítanak a sportos, egészséges élethez. Orvosként, a sport megszállottjaként vagy akár szurkolóként egyaránt örömmel tölt el a lehetőségek tárháza.

A város maga a történelem, …, a belváros ha ott járok mindig megérint , a csendes esték méltóságával, a rendezvények forgatagával, a hangulatos vendéglőkkel, egyszerűen jó ide betérni.

Egy szuszra ennyi, jó itt élni!